Skip to main content

Luciano Coffee

Trots zijn we op ons eigen label Luciano Coffee. Koffie van niet minder dan absolute topkwaliteit. Ook hier serveren we je graag het beste van het beste.

Luciano Coffee is een blend van de beste Arabica koffiebonen uit Ethiopië en Brazilië, gebrand door niemand minder dan Bocca Coffee Roaster. BCR is de eerste specialty koffiebrander in Nederland die het gehele proces van boon tot kopje in eigen handen heeft. Zij weten als geen ander het beste in elke boon naar boven te brengen.

Het is uniek dat wij hier onze eigen blend hebben mogen samenstellen. Nou, daar zijn heel veel kopjes koffie voor gedronken. De Luciano Coffee blend is uiteindelijk helemaal geworden zoals wij koffie aan fervente koffiekenners willen schenken.

De smaaksensaties

  • De zoetheid die doet denken aan gekarameliseerde suiker
  • De smaak heeft duidelijke tonen die doen denken aan chocolade
  • Een licht pepertje gecombineerd met een subtiel aroma van specerijen
  • Je voelt de mooie volheid op je tong, in je mond en tegen je gehemelte

De Arabica-koffieplanten, in het Latijns ‘Coffea arabica’, groeien in hoge gebieden in het subtropisch klimaat. De koffiebonen groeien laag in de plant. De bessen waar de bonen van afkomstig zijn, groeien 7 tot 9 maanden. De oogst van een hele plant is dan ongeveer 1 kg bonen. Deze Arabica-koffieboon smaakt mild en zacht. De boon heeft een evenwichtig cafeïnepercentage van ongeveer 1,5%. Dit alles maakt deze bonen bijzonder geschikt om te drinken in pure vorm, maar ook in een melange.  

Proef en beleef deze meesterlijke, eerlijke en smaakvolste koffie van Nederland nu bij Luciano!

Meer informatie op www.slowdowncoffee.nl