Onze missie is om de gasten van Luciano een ijsje aan te bieden van zeer hoge kwaliteit. Een ijsje gemaakt door Meesterijsbereider Luc Blok en zijn team met uitsluitend verse en (h)eerlijke producten . Een ijsje dat gemaakt wordt met liefde en passie. Ook glutenvrij, suikervrij, lactosevrij en zelfs veganistisch is hebben wij standaard in het assortiment. Door onze kennis en jarenlange ervaring maakt dat een ijsje van Luciano gewoonweg het lekkerst is!

En daar zijn we trots op.

verse-producten

Bij Luciano komt u de klassiekers tegen zoals aardbeien, vanille, yoghurt, citroen, banaan, stracciatella en nog zoveel meer, maar ook smaken die nergens anders te vinden zijn, bv honing-vijgen en raspberry crumble pie.

Iedere dag wordt ons ijs vers en ambachtelijk bereid in onze professionele ijsmakerij. Luciano werkt uitsluitend met dagverse producten, zo gebruiken we voor ons aardbeien ijs Hollandse Elsanta aardbeien, voor ons koffie ijs vers gezette pure espressokoffie van het merk Bocca, de hazelnoten voor ons hazelnoot ijs komen uit Piemonte (Italie), hier groeien gewoonweg de beste hazelnoten ter wereld, de fijnste Belgische chocolade van het merk "Callebaut" voor ons chocolade ijs (puur, melk en wit), ons vanille ijs wordt gemaakt van hoogstaande vanillestokjes uit Madagascar ook wel "het zwarte goud" genaamd, voor ons pistache ijs gebruiken we uitsluitend pistachenoten uit Bronte op Sicilie, "het groene goud van de Etna". Bronte is nog de enige plek in heel Italie waar pistachenoten worden geteeld.

Ons fruitijs bevat uitsluitend vers fruit of versgeperste sappen welke dagelijks aangeleverd worden door onze fruit-juwelier. Luc Blok weet als geen ander hoe je ijsliefhebbers moet verwennen, en dat proef je!

ijsbereiding-luciano

Luciano staat voor een ambachtelijk versproduct dat dagelijks vers bereid wordt onder leiding van Luc Blok en zijn team. Er wordt gewerkt met de modernste ijsmachines en met de mooiste pure ingredienten ‘alleen het beste is goed genoeg”.

De ijsbereiding vind plaats in de professionele ijsmakerij aan de Van Hogendorpstraat in Wassenaar, daar waar het bereiden van ijs zichtbaar is voor iedereen, en dat is uniek te noemen!. Er is bewust gekozen voor een ‘open ijsmakerij’ want ijs maken is een ambachtelijk vak en dat mag gezien worden.

geschiedenis-ijs-02

Van ijsventer met een ijskar tot een begrip in Wassenaar en ver daarbuiten. Luciano behoort nu, 18 jaar later, tot een van de beste ijssalons van Nederland.

De reis begon in de zomer van 1983. Na het succesvol afronden van zijn middelbare school besloot Luc Blok zijn ouders mee te helpen in de ijssalon. Hier leerde hij de basis van het ijs bereiden en begon zijn “liefde voor het vak en zijn passie voor ijs”. Samen met zijn ‘toekomstige’ vrouw Angelique nam hij in Wassenaar verschillende standplaatsen in met zijn ijskar.
In 1996 kwam er een pand vrij aan de Van Hogendorpstraat. Die gelegenheid om op zo’n prachtige locatie een eigen ijssalon te openen, grepen Luc en Angelique met beiden handen aan. IJssalon Luciano was een feit!

In de loop van de jaren heeft Luc het ijs bereiden steeds meer geperfectioneerd. Dit leidde in 2007 tot de benoeming van SVH Meesterijsbreider. Dat Luc Blok een gepassioneerde ijsbereider is, die de hoogste kwaliteit blijft nastreven, blijkt wel uit het feit dat de ijssalon aan de Van Hogendorpstraat, daar waar het ijs bereid wordt, tot 2 keer toe is uitgeroepen tot IJssalon van het jaar.

Het succes van het ambachtelijke ijs van Luciano is niet beperkt gebleven tot de ijssalon in Wassenaar. Ondertussen zijn er ook Luciano IJssalons te vinden in andere plaatsen. Bekijk hier het overzicht.

Awards

Ijssalon-van-het-jaar-2006 Ijssalon-van-het-jaar-2012 meesterijsberieder ijstop logo

Social Media

facebook twitter you-tube instagram tripadvisor