De eerste...

6 januari 2010

Allereerste Blog 6 januari 2010 Ook ik zal er aan moeten geloven, er komt een Blog. Voor iedereen die mij nog niet ( zo goed) kent; ik ben dus Luc Blok, 42 jaar getrouwd en vader van 2 dochters. Mede oprichter ( samen met mijn wederhelft; Angelique) van Luciano's ijssalon. Bestuurslid van Koninklijke Horeca Nederland afd. wassenaar ( na 3 jaar voorzitter te zijn geweest) en afd, Fastservice . Ook ben ik secretaris van IJstop, vereniging van meesterijsbereiders, en aankomend voorzitter van het ijscentrum te Wageningen. In mijn blog wil ik u graag minimaal 1 keer in de week op de hoogte houden van mijn vak van ijsbereider en alles daaromheen. Meteen zal ik u even "updaten" wat er nu allemaal speelt.

En dat terwijl de ijssalon nu gesloten is. We zijn bezig met 2 geplande verbouwingen; 1 is de keuken. Daar wil ik de muur een meter opgeschoven hebben, de eigenaar van het pand werkt mee, alleen de constructie niet. De muur die we weg willen halen is een soort constructiemuur(?) En zoals het er nu uitziet moet er een heleboel staal in waardoor de verbouwing ( voor 5m2 extra keuken) waarschijnlijk te duur wordt. 2 is de winkelpui. Daar wil ik heel kort in zijn ; 1,5 jaar geleden hebben wij een vergunning aangevraagd om de hele pui ter vervangen voor een hoek-schuifpui, zodat bij lekker weer de hele zaak open kan, maar helaas; eerst was de gemeente de aanvraag kwijt.

En nu een 1,5 jaar later zijn ze weer niet erg snel. En het moet natuurlijk voor maart klaar zijn. Dus ik denk haast dat de pui dit jaar ook niet doorgaat. helaas!! Verder staan aankomende week, de horecava en examineren van ijsbereiders op het programma.Vandaag, donderdag 7-1, ben ik gebeld door Carsten Klint van het SVH of ik as maandag de eerste nieuwe medaille namens de Meesterijsbereiders in ontvangst wil nemen. Dit gebeurd op de Horecava en namens alle meesters is een genodigde aanwezig. Meesterkok, Meestergastheer, Wijnmeester, Meesterschenker en natuurlijk een Meesterijsbereider. Dat vind ik wel een hele eer en neem deze uitnodiging dan ook graag aan.

Bij Luciano eet je geen ijsje, je beleeft je ijsje. Kom je snel langs?